Honda Monkey 2018

Honda Monkey 2018

 De Honda Monkey is mogelijk de meest gekende iconische motor uit de jaren ’70, maar werd voor het eerst geintroduceerd in 1961. De Honda Monkey is oorspronkelijk ontwikkeld als een 49cc kinderattractie in het Tama Tech pretpark in Tokyo. Daar bleek de motor echter zo populair dat er ook een straatversie van gemaakt werd; met een unieke chromen tank, opvouwbaar stuur en stevig gemonteerde 5-inch wielen. Deze versie werd vanaf 1963 geexporteerd naar Amerika en Europa.

 

Zijn populariteit heeft de Honda Monkey te danken aan het ‘schattige’ en onmiddelijk geliefde design, de kleine afmetingen en het superlichte gewicht. Alles samen was het een enorm fun-bike.

 In 1969 werden de wielen vergroot naar 8-inch en een jaar later in 1970 werd de Monkey mogelijk nόg populairder door de toevoeging van snel te demonteren voorvorken, waardoor de Monkey makkelijk achterin de kofferbak van een (kleine) auto paste.

1978 is het jaar dat de start van de echte prime-time voor de Monkey markeert. In dit jaar werd de Monkey compleet opnieuw ontworpen met de druppelvorm tank en werd erg populair binnen de enorme RV (Recreational Vehicle) markt in Amerika; veel bestuurders zochten makkelijk vervoer voor wanneer ze eenmaal geparkeerd stonden. Dit is waar en wanneer de Honda Monkey de harten van miljoenen mensen veroverd heeft. Met 3 versnellingen en een centrifugaal koppeling (geen specifieke motor ervaring nodig om het te rijden) heeft de Monkey duizenden mensen de eerste rijervaring en het gevoel van ‘twisting the throttle’ gegeven op een gemotoriseerde tweewieler.

Doordat de Monkey zόveel plezier gaf en zo eenvoudig te rijden was heeft dit model, misschien wel meer dan elk ander model ooit, het concept van motor rijden aan een zeer breed publiek kenbaar gemaakt. Met zijn stevige brede banden, mini ‘ape hanger’ stuur, kleine tank en grote zachte zadel heeft de Monkey een uniek en zeer herkenbaar, tijdloos uiterlijk.

Ontwerp, kleuren en chromen onderdelen geven flinke knipoog naar het origineel
125cc luchtgekoeld motorblok met een topvermogen van 6,9kW / 9,4pk, maximaal koppel van 11Nm en een verbruik van 1 op 67 km / 1,5 liter per 100km
Stalen frame, USD voorvorken, dubbele achtervering en 12-inch wielen
Rijklaargewicht van 107 kg met een wielbasis van 1.155 mm en zadelhoogte van 775 mm
Volledige LED verlichting
De 2018 Monkey zal beschikbaar zijn in drie kleuren:

1)   Banana Yellow/Ross White

2)   Pearl Nebula Red/Ross White

3)   Pearl Shining Black/Ross White

De HONDA Monkey is vanaf Juli 2018 verkrijgbaar, voor een introductie prijs van €4.858,- (inc. BTW,BPM en alle rijklaarmaakkosten)

Foto's

Video's

 

Downloads

Nog geen bestanden
 

Bekijk ook