Honda onthult de prijs van de nieuwe Gold Wing op het Salon

Honda onthult de prijs van de nieuwe Gold Wing op het Salon

HONDA GOLD WING 2018

Sinds de introductie in 1975 is de Honda Gold Wing altijd al de ultieme reismotor geweest en onbetwiste leider op het vlak van luxe, kwaliteit en comfort. Voor 2018 is het vlaggenschip van Honda radicaal vernieuwd en nu lichter, scherper en compacter dan ooit.

Tijdens de persconferentie van de 96e Motor Show in Brussel onthulde Honda vanochtend de prijs van de nieuwe Gold Wing.  

 

De Honda Gold Wing is altijd al de ultieme reismotor geweest en heeft altijd zijn reputatie hoog gehouden als onbetwiste leider op het vlak van luxe, kwaliteit en comfort. Als antwoord op demografische evoluties in de motormarkt, heeft Honda gekozen voor een radicale vernieuwing in 2018.

 

De 2018 Gold Wing is compleet nieuw ontworpen en is nu lichter, scherper en compacter dan ooit te voren. Het iconische flat six motorblok heeft nu 4 kleppen per cilinder, wordt aangestuurd door throttle-by-wire en heeft onder anderen 4 verschillende rij modi, Honda Selectable Torque Control en Hill Start Assist.

 

Het nieuwe frame heeft aluminium balken, double wishbone voorophanging en een enkelzijdige Pro-Arm. De demping is elektronisch regelbaar en dat geldt ook voor de veervoorspanning. Daarnaast horen bijvoorbeeld een elektrisch verstelbaar windscherm, Smart Key en Apple Car Play tot de standaard uitrusting. Verder is er ook een volledig nieuw DCT systeem (3e generatie, met 7 versnellingen) beschikbaar*.

 

De Honda Gold Wing is nog steeds het vlaggenschip in het segment van de luxe tourers, maar spreekt nu een breder publiek aan. Meneer Yutaka Nakanishi (Large Project Leader van de 2018 Gold Wing) zegt hierover: “Het doel was dat de Gold Wing luxe blijft aanbieden, maar tegelijkertijd een veelzijdiger motorfiets werd. Een motor die voor de eigenaar net zo nuttig is in de stad als voor een lange tourrit, met een meer opwindende rijervaring dan ooit tevoren. Dus begonnen we van een blanco papier en maakten we de motor kleiner, lichter en gaven hem alle technologische hard- en software mee die vandaag op de markt beschikbaar is.”

 

De nieuwe Gold Wing is vanaf maart 2018 verkrijgbaar bij de officiele Honda dealers en verkrijgbaar vanaf € 30.499,-.

 

De Gold Wing Touring (met topkoffer waarin 2 integraal helmen passen) vanaf € 37.999,- en de Gold Wing Touring Deluxe (met DCT en Airbag)  vanaf € 42.499,-.

 

*Voor alle vernieuwingen van de Gold Wing verwijzen we u graag naar de compleet nieuwe Gold Wing website: www.goldwing2018.nl\

 

Foto's

Video's

 
 

Bekijk ook